Obiective turistice

De vizitat

România este țara cu cele mai frumoase atracții turistice. Cu obiective care merită să fie vizitate și pozate măcar o dată în viață, Munții Apuseni sunt printre cei mai frumoși munți din țara noastră. Pensiunea Poienița Moților vă oferă acces cu ușurință la mai multe obiective turistice din zonă. Veți putea vizita diverse locații printre care și cetăți, peșteri, cascade sau altele de acest fel. De la cazare veți putea ajunge la cele mai frumoase și deosebite peisaje de munte specifice zonei, care vă vor lăsa fără cuvinte prin splendoarea și măreția lor.

Casa Memorială Avram Iancu

În comuna Avram Iancu, la doar 7 km distanță față de cabana noastră, pășiți pe urmele vestitului tribun care-i poartă numele. Puteți vizita Casa Memorială Avram Iancu, casa care adăpostește obiecte ale revoluționarului român.

Printre acestea se regăsesc și: arme, drapele, certificate școlare, testamentul precum și  documente referitoare la pregătirea și desfășurarea Revoluției de la 1848-1849 din Transilvania. De asemenea, casa adăpostește un muzeu etnologic al locului.

Deal cu Melci

Următoarea locație de pe lista de obiective turistice se află în comuna Vidra, la 8 km față de pensiunea Poienița Moților. Aici puteți admira vestitul Deal cu Melci, formațiune geologică veche.

Acesta este un obiectiv deosebit deoarece păstrează la vedere urme fosilizate de cochilii de melci. Ele datează de aproximativ 65 de milioane de ani și, cu toate că sunt atât de vechi, cochiliile încă sunt intacte și pot fi pipăite și simțite de oameni. 

obiective turistice
obiective turistice
obiective turistice
obiective turistice
obiective turistice
obiective turistice
obiective turistice

Cascada Pișoaia

La o distanță de aproximativ 500-1000 de metri față de Dealul cu Melci veți găsi următoarea locație numită Cascada Pișoaia. Aceasta este o cascadă naturală cu o cădere a apei de la aproximativ 18 m înălțime. Ea se mai numește și Cascada de la Vidra deoarece este situată în satul Nemești din comuna Vidra.

Parcurgerea traseului pentru a ajunge la această cascadă, precum și splendoarea și frumusețea ei odată ce ați ajuns acolo, depășește orice așteptări pe care le-ați avea. 

Muntele Găina

Pentru amatorii de trasee și plimbări montane, cât și pentru cei care adoră festivalurile, Muntele Gaina este încă un obiectiv important de vizitat de pe lista de atracții turistice din apropiere. Aici se organizează în fiecare an, în duminica cea mai apropiată de Sărbătoarea Sfântului Ilie, târgul de fete de pe Muntele Găina, prilej de drumeții, momente pline de voie bună si relaxare alături de cei dragi.

obiective turistice
obiective turistice
obiective turistice
obiective turistice

Pârtia Vârtop

Pentru amatorii de schi, pârtia Vârtop, aflată în stațiunea Arieșeni este la o oră distanță față de pensiunea Poienița Moților.

Ghețarul Scărișoara

Tot pe acest traseu puteți vizita si Ghețarul Scărișoara care se află la o distanță de aproximativ 32 de km față de Pensiunea Poienița Moților. Peștera este cunoscută deoarece adăpostește cel mai mare ghețar subteran din România, ghețar care a fost menționat prima dată în anul 1847. Cu toate că nu se știe exact data în care a fost descoperită, peștera s-a format acum 4000 de ani și este deosebită datorită multiplelor fenomene care au loc în interiorul ei.
obiective turistice

Alte obiective turistice

Cu toate că am enumerat mai sus câteva dintre cele mai cunoscute obiective turistice din jurul pensiunii noastre, Munții Apuseni adăpostesc și alte locații deosebite care pot fi vizitate și care abia așteaptă să fie admirate.

Scroll to Top